Advertisement
HABERLER ABONE OL

Universal Music Group folk müzik efsanesi Bob Dylan’ın 60 yıla yayılan tüm katalogunu satın alıyor.

Universal anlaşmanın fiyatını açıklamadı. Bloomberg'in haberine göre Universal, Dylan’ın şarkıları için 200 milyon dolardan fazla ödemeyi kabul etti.

Dylan koleksiyonu 600’den fazla şarkıyı içeriyor. Bu şarkılar arasında 60’larda yayınlanan “Blowin’ in the Wind” ve “The Times They Are a-Changin’den son yayınlanan Rough and Rowdy Ways albümüne kadar Dylan’ın tüm şarkıları bulunuyor.

Universal CEO’su Lucian Grainge “Bundan on yıllar, hatta yüzyıllar sonra, Bob Dylan’ın söz ve müziklerinin söyleneceği ve çalınacağından şüphem yok” değerlendirilmesini yaptı.

Müzik yapımcıları tarafından temsil edilen şarkı hakları genelde satışlarda müzisyenlerin kayıtları kadar yüksek fiyatlara ulaşamasa da alan şirket için ciddi bir gelir kaynağı olabiliyor. Şarkı haklarına sahip olan şirket radyoda şarkının çalınmasından reklam ve film lisanslamasına kadar birçok kanaldan gelir elde edebiliyor.

Geçen hafta Fleetwood Mac grubunun solisti Stevie Nicks bestelediği şarkıları içeren katalogun çoğunluk hissesini yaklaşık 100 milyon dolara satmıştı.