Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Koronavirüs salgınından kaynaklanan toplam zarar, Diageo Plc ve Danone'nin ardından 500 milyon dolardan fazla arttı ve her iki kuruluş, hastalığın yayılmasından dolayı Çin'de içecek satışlarının azalacağı uyarısında bulundu.

Ünlü bir viski markasının üreticisi Diageo, Çin’in bir çok bölgesinde restoran ve barların kapanmasıyla koronavirüs etkisinden dolayı bu yılki satışlarının 422 milyon dolar kadar düşebileceğini kaydetti.

Evian marka içme sularının satıcısı Danone Çarşamba günü yaptığı bir açıklamada ilk çeyrekte satışlardaki artışın durma noktasına geldiğini belirtti.

Hermes’in Uluslararası CEO’su Axel Dumas, koronavirüsün yayılması lüks tüketim ürünlerine büyük bir darbe vururken Çin pazarının ne zaman iyileşme göstereceğini tahmin etmenin şu an için zor olduğunu söyledi.

Dumas, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Fransız firma salgının ilk başlarında 11 mağazasını kapattığını, sonrasında 7 tanesini ise yeniden açtığını kaydetti.

Bir çok firma 80,000’den fazla insanı etkileyen ve 2,700 can kaybına neden olan virüs yüzünden artan ekonomik bozulma konusunda uyarıda bulundu.

Avrupa ve Asya’da yayılan en son salgın ise S&P 500 Endeksi'nde son üç günde % 7.3’lük düşüşe sebep oldu.

Diageo Londra Borsasında %2.3 değer kaybederken, Hermes Paris borsasında %1.4 düştü, Danone ise % 0.9 değer kaybı yaşadı.