Advertisement
HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

Alman otomobil üreticisi Volkswagen Grubu ve pil şirketi PowerCo, ilk yurt dışı pil hücresi fabrikası için Kanada'yı seçti. Ontario'da bulunan tesis 2027'den itibaren pil hücreleri üretecek.

Yatırımla ilgili finansal ayrıntılar açıklanmazken VW, Almanya'nın Salzgitter'deki pil hücre fabrikasının 2 milyar euroya mal olduğu tahmin ediliyor, dolayısıyla ilk hücre fabrikasını temel alan standart bir düzen kullanılıyor.

PowerCo Başkanı ve Volkswagen AG Teknolojiden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Thomas Schmall "Mevcut tahminlere dayanarak, 2030 yılına kadar öngörülen Kuzey Amerika elektrikli araç talebini karşılamak için yaklaşık 60 ila 100 gigawatt-saat pil hücresi arzına ihtiyacımız olacak" açıklamasını yaptı.

Diğer yanda PowerCo'nun küresel hücre üretim üssünü oluşturmak için 2030 yılına kadar 30 milyar euroya kadar yatırım yapmayı planladığı belirtiliyor.

Altı fabrika kurulacak

Temmuz 2022'de faaliyete başlayan bir VW şirketi olan PowerCo, otomobil üreticisinin ham madde tedariki, hücre üretimi ve Kanada lokasyonunda üretim dahil olmak üzere küresel pil işini yürütecek.

Bu yatırım, VW Group'un pil maliyetlerini yarıya indirmeye yönelik daha geniş küresel planının bir parçası. Otomobil üreticisi Avrupa'da altı fabrika kurmayı planlıyor. Almanya, Salzgitter ve İspanya, Valencia'daki lokasyonlarda inşaat başladı.

Volkswagen, Chattanooga, Tennessee'deki tamamen elektrikli ID.4 kompakt SUV montajını hızlandırdığını ve montaj için Puebla ve Silao, Meksika'daki tesislerini yükseltmeyi planladığını da kaydetti. Şirket, Meksika fabrikasının, elektrik motorları ve bileşenlerini üretmek için de kullanılabileceğini söyledi.