Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

ABD'deki en büyük özel işveren şirket olan Walmart, kripto para birimi ve blockchain ürün lideri pozisyonu için iş ilanına çıktı.

İş tanımına göre Walmart, dijital para stratejisini geliştirmek için kripto para birimleri konusunda çalışabilecek bir personeli istihdam etmeyi planlıyor.

Yayımlanan ilana göre yeni işe alınan kişinin kripto para birimi ile ilgili ortaklıklar kurması ve dijital para birimi alanında yatırım yapması bekleniyor.

Kripto para piyasası 2 trilyon doları aştı

Kripto para birimlerinde haftasonu yaşanan ralli ile 2 trilyon dolar piyasa değeri eşiği yeniden aşıldı. Bitcoin 48 bin 152 dolara kadar yükselerek 16 Mayıs’tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

En büyük kripto para birimi 200 günlük hareketli ortalamasının üstünde kaldı. Ancak cumartesi günü 2,06 trilyon dolara ulaşılmasını sağlayan sadece Bitcoin değildi.

En büyük üçüncü kripto para birimi olan Cardano son bir haftada yüzde 47 yükseldi. Binance Coin yüzde 14, XRP yüzde 61 ve Dogecoin yüzde 18’lik haftalık artışlarla piyasa değerinin genişlemesine katkıda bulundu.

NYDIG Greg Cipolaro cumartesi günü yayımladığı notta ABD tarafından kripto para birimlerine düzenleme getirilmesi istendiğini hatırlatarak bunun yatırımcılara güven verecek bir gelişme olacağını belirtti.