Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross Türkiye ziyareti kapsamında DEİK/Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) Yürütme Kurulu toplantısına katıldı.

2 ülke arasındaki ticaret hedefinin 100 milyar dolara çıkartılmasını hedefleyen çalışma üzerinden, Bakan Ross ile öneriler ve olası işbirliği fırsatları paylaşıldı. 

DEİK Başkanı Nail Olpak yaptığı konuşmada ikili ilişkilerde son dönemde gündemde yer bulan konulara rağmen ticaret hacminde düşüş yerine artış yaşandığını dile getirdi. Halihazırda var olan 21 milyar dolarlık ticaret hacminin 75 milyar dolara çıkarılmasının ardından bunu da yeterli bulamayan iki liderin 100 milyar dolarlık bir hedef belirlediğini ifade etti.

ROSS: TÜRKİYE ÇİN'DEN DAHA AVANTAJLI

Ross da konuşmasında 100 milyar dolarlık ticaret hedefine iki ülkenin eşit olarak, yarı yarıya katkıda bulunması gerektiğinin altını çizdi. 1700'den fazla Amerikalı şirketin Türkiye'de faaliyet gösterdiğini ve bunun avantajlı bir başlangıç olduğunu ifade etti. 

Amerika'ya yatırım için şu an en doğru zaman olduğunun altını çizen Ross bulunduğumuz dönemde Türkiye'nin Amerikan firmaları için Çin'den daha avantajlı olduğunu vurguladı.