Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Wirecard AG bilançosundan kaybolan 1.9 milyar euroluk (2.1 milyar dolar) nakdin büyük bir ihtimalle var olmadığını söyledi ve son finansal sonuçlarını geri çekti. Bir zamanlar Alman finansal teknolojisinin geleceği olarak görülen ödeme yöntemleri şirketi şimdi hayatta kalmak için tam kapsamlı bir yeniden yapılanmayı değerlendiriyor.

Almanya merkezli şirket 2019 mali yılı ve 2020'nin ilk çeyreğine ilişkin finansallarını geri çekti ve üçüncü taraflar ile olan faaliyetlerin önceki tanımlarının doğru olmadığını belirtti. Pazartesi günkü açıklama öncesinde, Wirecard'ın hisseleri ve tahvilleri derinleşen skandal nedeniyle çökmüştü. CEO'su terk eden şirket, kredi koşullarını yeniden müzakerede bankalarla karşı karşıya kalmıştı.

Geçen hafta yüzde 90 değer kaybeden Wirecard hisseleri Pazartesi günü Tradegate'teki piyasa öncesi işlemlerde yüzde 47.7 düştü. Şirket borçlu olduğu bankalarla Haziran sonu vadesi gelen kredi hatlarının uzatılması konusu da dahil olmak üzere yapıcı görüşmeler içerisinde olduğunu açıkladı. Buna göre şirket, yatırım bankası Houlihan Lokey ile sürdürülebilir bir finansal strateji üzerinde çalışıyor. Açıklamaya göre ayrıca, maliyet düşürme, yeniden yapılanma ve bazı birimlerin ve ürün segmentlerinin elden çıkarılması değerlendiriliyor.

Wirecard'ın açıklamasında "Emanet hesabındaki 1.9 milyar euroluk miktar büyük bir ihtimalle yok." dendi. Finansalların açıklanmasını sık sık erteleyen şirket, geçen hafta, 19 Haziran'da denetimden geçmiş yıllık raporun yayınlanmaması durumunda 2 milyar euroluk kredinin sona erdirileceğine ilişkin uyarı aldı.

Konuya yakın kaynaklar Wirecard'a borç veren bankaların, kredi koşullarının ihlal edilmesinin ardından 2 milyar euroluk finansmanın uzatılması karşılığında daha fazla netlik talep ettiğini belirtti. Kaynaklara göre yoğun geçen görüşmelerde aralarında Commerzbank AG ile ABN Amro'nun da bulunduğu en az 15 ticari banka bulunuyor.