Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bloomberg’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, kaynakların Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in Ocak ayında gerçekleşecek Dünya Ekonomik Forumu’na (WEF) katılmayacağını bildirilmesi Xi'nin ABD'li mevkidaşı Donald Trump ile görüşmesine yönelik ihtimali masadan kaldırdı.

Özel görüşmelerden dolayı isminin gizli kalmasını tercih eden bir başka kaynak ise, Pekin’in, üst düzey ticaret müzakerecisi ve Başbakan Yardımcısı Liu He’yi Ocak ayının başlarında ticaret anlaşmasını imzalamak üzere Washinton’a göndermeyi planladığını belirtti.

Çin Dışişleri Bakanlığı ziyaretle ilgili konuya ilişkin açıklama yapmadı.

Davos, Çin yeni yıl kutlamalarının başlangıcı olan 21-24 Ocak 2020 tarihlerinde gerçekleşecek. Xi alışılageldik bir biçimde 1990’ların başından bu yana geleneksel hale gelen, halk desteği toplamak için küçük köyleri ve şehirleri tatil öncesi ziyaret edecek. Xi Jinping, Trump’ın göreve gelmesinin hemen ardından Dünya Ekonomik Forumu’na yalnızca 2017 yılında küresel ticaret ve çok taraflılığı savunduğu sene katılmıştı.

Dört yönetim yetkilisinin daha önce belirttiği üzere, ABD Başkanı Donald Trump ise İsviçre’nin Başkenti Zürih’te gerçekleşecek foruma katılacak.

Bloomberg'ün Salı günkü kaynak haberinde İngiltere Başbakanı Boris Johnson ya da herhangi bir bakanının da Davos'taki WEF'ye katılmayacağı belirtilmişti.