Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar/TL kuru hafta başından bu yana yaklaşık 5.5580 seviyesinden 5.46'ya kadar geriledi. Lira, TCMB'nin 25 Temmuz'daki 425 baz puanlık faiz indiriminden beri dolar karşısında yüzde 3.94 ile en fazla değer kazanan gelişen piyasa parası oldu.

Yabancı kurumlar, Türk Lirası'nda son dönemde görülen yükselişle birlikte bu hafta “TL al” tavsiyesi verdi.

CitiGroup Euro/TL 'de kısa pozisyon tavsiye etti

Londra'da bulunan CitiGroup stratejisti Luis Costa, döviz kurunda bir sonraki hareketin büyük bir ihtimalle euroda düşüş olacağını, Fed'e yönelik genişleme beklentilerin yüksek faiz ödemesi yapan paraları destekleyeceğini belirtti.

Türk Lirası'na ilişkin değerlendirmede bulunan Costa, “Şu an için TL'ye yönelik bireysel girişlerin destekleyici olmayı sürdüreceğini düşünüyoruz. Çok kısa vadeli TÜFE patikası volatil olmasına karşın, nominal ve reel faizlerin kısa vadede normalleşmesi yönündeki söylemini korumasına izin verebilir de.” dedi.

CitiGroup üç ay vadeli euro/TL forward kontratlarında 5.85 hedefiyle kısa pozisyon tavsiye etti.

SocGen'den dolar/TL'de 4.7026 hedefiyle “sat” tavsiyesi

Societe Generale gelişen piyasalar stratejisti Phoneix Kalen'in müşteri notunda Türkiye'nin küresel faiz avı ve ekonomik dengelenmeden fayda sağlayacağı belirtildi.

Kalen, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının Türkiye'ye etkisinin sınırlı olduğunu ve Türkiye'ye yönelik ABD yaptırımı riskinin de savuşturulduğunu da sözlerine ekledi.

Dolar/TL'de kısa pozisyon tavsiyesi veren banka, kur 4.7026 hedefiyle kısa pozisyon öneriyor. Zararı durdur emri ise 5.8091 seviyesinde bulunuyor.

Kalen'in raporunda yüksek faizin jeopolitik ve Merkez Bankası'nın bağımsızlığına ilişkin endişelerin dengelenmesine yardımcı olabileceği belirtilirken, "İyileşen enflasyon görünümü, sert faiz indirimlerine rağmen Türk varlıklarını reel faizlerle hala cazip kılıyor." ifadesi yer aldı.

Bankanın TL/rand paritesinde hedefi 3.2428, zararı durdur emri 2.4924 seviyesinde bulunuyor.

Deutsche Bank “TL al, ruble sat” dedi

ABD'nin geçen hafta Rusya'ya bir dizi yaptırım açıklamasıyla geçen hafta 'dolar sat, ruble al' tavsiyesinden vazgeçtiklerini hatırlatan kurum TL'de ise boğa tutumunu sürdürdüklerini belirtti.

Kurum TL/rand'da yükseliş için daha fazla alan olduğunu, bu nedenle de “TL al, rand sat” hedeflerini 2.70'ten 2.80'e yükselttiklerini, zarar kes seviyesini ise 2.40'tan 2.55'e çektiklerini açıkladı.