Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), sürdürülebilir büyüme ve refah artışının kadınların iş hayatına daha etkin katılımı ile sağlanabileceğini vurguladı. YASED, kadının iş hayatı ve toplum içinde güçlenmesinin, Türkiye’nin geleceği için önemli olduğuna dikkat çekti.

YASED, tüm kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutlayarak, Türkiye’de kadınların iş hayatına daha etkin katılımının ülkenin sürdürülebilir büyümesine ve refah seviyesine olumlu etkilerine dikkati ekti. YASED Başkanı Ayşem Sargın, kadınların toplum içinde güçlenmesinin, Türkiye’nin geleceği için önemli olduğunu vurguladı.

Sargın, kutlama mesajında, “Kadınların eğitim imkanlarından daha fazla yararlanması ve iş hayatına daha aktif katılım sağlaması sadece toplumsal cinsiyet eşitliği için değil, ekonomik ve demokratik gelişim için de çok önemlidir. Kadınlara çalışma hayatında eşit fırsatlar sunulması, Türkiye’nin sürdürülebilir ekonomik ve sosyal kalkınmasına, hane halkı gelirinin yükselmesine ve yoksulluğun azaltılmasına önemli katkı sağlayacaktır. Cinsiyet eşitliğini hayatın her alanında sağlamak ülkemizin sosyo-ekonomik geleceği açısından vazgeçilmez öneme sahiptir. Bu nedenle kadınların eğitime, çalışma hayatına ve siyasete katılımını teşvik edecek ve sürdürülebilir kılacak uygulamaların hayata geçirilmesi ve yaygınlaştırılması gerektiğine inanıyoruz” dedi.