Advertisement
HABERLER ABONE OL

Yataş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Altop yatırım planlarını seçim sonrasına bıraktıklarını ifade etti.

Bloomberg HT’ye konuşan Altop “İlk 6 ayda geçen yılın tamamındaki ciromuza ulaştık. İlk 9 ayda 4,5 milyar liralık ciromuz yüzde 110'luk artışı ifade ediyor. Bu artışlar sadece rakamsal olarak değil, Yataş reel olarak da büyüdü. Sene sonunda da ciro olarak 6 milyarın biraz üstüne çıkmış olacağız” dedi.

Altop “Dış pazarlar toplam satışımızın yüzde 12’sini oluşturuyor. Bu rakamı yüzde 20’ye çıkarmak için gayretimizi sürdürüyoruz. İhracatın önünde özellikle bu sene çok büyük engeller var. Konteynırlar bulunamaz oldu ve fiyatları arttı. Navlun fiyatları arttı. Buna rağmen dış satışlarda artış kaydettiğimizi ifade edebilirim. Tedarik zincirinde zorluklar yavaş yavaş kalkıyor” şeklinde konuştu.

Banka kredilerine erişimin imkansız hale getirildiğini ifade eden Altop “Biz büyümemizi kendi kaynaklarımızdan finanse ediyoruz. Yatırım planlarımızı seçim sonrasına, ekonominin durumuna göre ertelemiş durumdayız. Güneş enerjisi yatırımı seçim sonrasına ertelediğimiz yatırımlardan biri. Enerji, sünger fabrikası ve tel tesisine 400-600 milyon TL yatırım yapacağız” ifadelerini kullandı.