Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT’ye konuk olan Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi hakkında ve uluslararası yatırımcıların hangi sektörlere ilgi gösterdiğine ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu.

Dağlıoğlu, Uluslararası Doğrudan Yatırımlar (UDY) hakkında yaptığı konuşmada, hedeflerinin Türkiye'nin UDY'den orta vadede aldığı payı yüzde 50 artırmak olduğunu açıkladı.

“2003-2008 arasında reform ajandasının meyvesini toplamıştık.” diyen Dağlıoğlu, 2008 krizi nedeniyle UDY'de bir yavaşlama olduğunu söyledi. 2021 yılında ciddi bir UDY hareketinin geleceğini öngördüklerini söyleyen Dağlıoğlu, ihracat yapan, teknoloji üreten şirketlerin yabancı yatırım aldıklarını dile getirdi.

Dağlıoğlu değerlendirmesinde, “Yatırımların korunmasına reform paketinin katkısı olacak. Yatırım ortamını iyileştirme çalışmalarına katkı veriyoruz ve hedef sektörlerde yatırım çekmeye çalışıyoruz.” dedi.

“Uluslararası yatırımcılar hangi sektörlere ilgi gösteriyor?” sorunu cevaplayan Dağlıoğlu, finansal yatırımcı profilinin “çok önemli” olduğunu ve girişim sermayesi fonlarından ciddi ilgi gördüklerini söyledi.