Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Yatırımcılar, ABD ekonomisini küresel tehdit olarak görüyor

Yatırımcılar, ABD ekonomisini küresel tehdit olarak görüyor

  • Bloomberg anketine katılan uluslararası yatırımcılar, ABD'nin mali kördüğümlerinin küresel ekonomiye en büyük tehditi oluşturduğunu düşünüyor

Giriş: 23 Ocak 2013, Çarşamba 19:24
Güncelleme: 23 Ocak 2013, Çarşamba 19:24

Bloomberg International tarafından gerçekleştirilen bir ankete göre küresel yatırımcılar, ABD'nin bütçe görüşmelerinin küresel ekonomiye en büyük tehditi oluşturduğunu düşünürken, yatırımcıların neredeyse yarısı devam eden bütçe çatışmalarından dolayı yatırımlarını azaltmayı planlıyorlar.

Hükümetin borçlanma limitine haftalar kala ankete katılımcıların yüzde 36'sı ABD'nin bütçe çatışmalarının en büyük tehdit olduğunu dile getirirken, yüzde 29'u Avrupa'nın borç krizinin, yüzde 15'i de yavaşlayan Çin ekonomisini en büyük tehdit olarak işaret etti.

Hong Kong'da bulunan JF Asset Management Ltd. portfolyo yöneticisi Howard Wang, "Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında büyük bir anlaşma olmadığı sürece ABD'nin mali durumu potansiyel krizler serisi sunuyor. Kötü siyaset iyi ekonomiyi gölgeleyebilir" ifadelerini kullandı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Ekim ayında küresel ekonomik büyüme tahminlerini bu yıl için yüzde 3.6'ya düşürerek, Temmuz 2012 tahmininden yüzde 0.3 aşağı inmiş oldu.