Bloomberg HT Enerji YEKA RES yarışmasında en iyi teklifler belli oldu
Enerji

YEKA RES yarışmasında en iyi teklifler belli oldu

  • YEKA RES-2024 yarışmalarında 5 bölge için en iyi teklifler belli oldu. Enerjisa 5 RES yarışmasından 2'sinde en yüksek teklifi verdi

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Biz 20 yıl boyunca şu andaki piyasa fiyatının neredeyse yarısı fiyatına bu elektriği daha ucuz bir şekilde alacağız" ifadelerini kullandı.

Giriş: 28 Ocak 2025, Salı 13:37
Güncelleme: 28 Ocak 2025, Salı 16:32

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın, 5 ayrı bölge için toplam 1200 megavatlık Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) yarışmaları 40 şirketin katılımıyla yapıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının düzenlediği YEKA RES-2024 yarışmalarında, kapalı mali tekliflerin açılmasının ardından açık artırma usulüne geçildi.

Edirne, Kırklareli ve Sivas'taki toplam 1200 megavat gücündeki 5 projenin elektrik bağlantı kapasitesinin tahsisi amacıyla düzenlenen yarışmalarda tavan ve taban fiyatlar kilovatsaat başına 3,50-5,50 sent/dolar olarak belirlendi.

Bakanlıkta yapılan YEKA RES-2024 Yarışmaları kapsamında, toplam 14 başvuruyla 410 megavat kapasite için yapılan "Edirne RES" yarışmasında 5. turda, kilovatsaat başına 3,50 sent/dolar elektrik birim fiyatı ve megavat başına 60 bin dolar katkı payıyla Enerjisa Enerji Üretim AŞ en iyi teklifi verdi.

16 başvuruyla 340 megavat kapasite için gerçekleştirilen "Balkaya RES" yarışmasında 6. turda, kilovatsaat başına 3,50 sent/dolar elektrik birim fiyatı ve megavat başına 92 bin dolar katkı payı ile en iyi teklif yine Enerjisa Enerji Üretim AŞ'den geldi.