Advertisement
HABERLER ABONE OL

Yellen, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmede Fed Başkanlığı için Powell’ın yeniden adaylığını desteklediğini belirtti.

Biden’in bu konudaki planlarına ilişkin detay vermeyen Yellen “Fed Başkan adayları hakkında konuştuk. Kendisine deneyimli ve kredibilitesi olan birini seçmesi yönünde tavsiyede bulundum” açıklamasını yaptı.

Fed eski Başkanı Yellen, Jerome Powell’ın olağandışı bir dönemde görev yaptığını belirterek “Powell pandemi sonrası yaşanan krize çok iyi yanıt verdi, çalışma arkadaşlarıyla tam istihdama ulaşma hedefiyle yeni bir çerçeve oluşturdu” ifadesini kullandı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump tarafından atanan Powell’ın görev süresi Şubat ayında doluyor. Biden’in yakın zamanda yeni Başkanı açıklaması bekleniyor, Wall Street’te Powell’ın adaylığına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Fed Başkanı son haftalarda kişisel portföyü nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Powell’ın portföyünde Fed’in koronavirüs salgının etkileriyle mücadele kapsamında geçen yıl aldığı tahvillerden tuttuğu ortaya çıkmıştı. 2 bölgesel Fed Başkanı da hisse senedi işlemlerinin açığa çıkmasının ardından istifa etmişti.

Demokrat Senatör Elizabeth Warren Powell’a ikinci dönem göreve devam etmesi konusunda destek vermeyeceğini açıklamıştı.

ABD Merkez Bankası’nın yarınki toplantısında pandemi dönemi teşviklerini azaltacağını duyurması bekleniyor.