Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yen, İngiltere'de parlamentonun Başbakan Boris Johnson'ın Brexit'i hızlı bir şekilde gerçekleştirme denemesini reddetmesi ve genel seçim konusunun gündeme gelmesiyle önemli paralar karşısında yükseldi.

Japon Yeni, tatilden dönen Tokyo merkezli fonların sterlin ve euro satarak yerel paraya dönme talebiyle birlikte dolar karşısında bir haftanın yükseğini gördü.

Sterlin Johnson'ın son Brexit denemesinin kabul edilmemesi sonrasında gördüğü 1.2862 seviyesinin altında işlem gördü. İngiliz bir yetkili Brexit'in 31 Ocak'a ertelenmesinin genel seçim anlamına geldiğini ve bunun ülkenin ilerlemesinin tek yolu olduğunu söyledi.

Tokyo'da MUFG Bank Döviz ve yerel piyasalar işlem birimi direktörü Shingo Sato, yenin ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in konuşması öncesinde de destek bulduğunu belirterek, “Pence'in konuşmasının, son dönemde biraz pozitif gelişme görülen ABD – Çin ticaret görüşmelerini negatif etkileyeceğine dair endişe var.” dedi.

Doların on önemli piyasa parası karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi Salı günü beş günlük düşüş serisini sonlandırmasının ardından yüzde 0.1 yükseldi. Sterlin/dolar paritesi yüzde 0.1 ekside 1.2857 seviyesinden alıcı buldu. Dolar/yen paritesi yüzde 0.1 düşüşle 108.36'ya geriledi.