Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yen ABD ile Çin arasındaki ticaret gerginliğinin azalması sonrasında düşen güvenli varlık talebiyle dolar karşısında geriledi. ABD Hazine tahvilleri değer kaybetti. Yatırımcılar, ABD tarım dışı istihdam verisini ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşmasını bekliyor.

Japon Yeni, ABD istihdamının destekleyici seyrini geçen ay da sürdürdüğünü gösteren Perşembe günkü ADP Özel Sektör İstihdam verisinin ardından önemli paraların tamamı karşısında zayıfladı.

Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam raporu piyasanın istikrarlı seyrini doğrulayabilir.

Hong Kong'da Credit Agricole CIB Döviz stratejisti David Forrester, “Yen için kısa vadeli görünüm büyük ölçüde ABD tarım dışı istihdam verisine ve FOMC Başkanı Powell'ın konuşmasına bağlı. Her ikisi de dolar için iyi, yen için kötü olabilir.” dedi.

Dolar/yen paritesi Cuma günü 107.10'a kadar yükselmesinin ardından TSİ 08:30'da yüzde 0.02 artıda 106.97'den işlem gördü. Parite ikinci haftalık kazancına yöneldi.

Pekin ile Washington'ın yüz yüze görüşmelere Ekim başında devam etme konusunda fikir birliğine varması, 1 Eylül'deki vergi artırımlarının ardından görüşmelerin duracağı yönündeki endişeleri azaltarak algıyı destekledi.

Haftanın son işlem gününde fazla değişmeyen Bloomberg Dolar Spot Endeksi, bu hafta yüzde 0.5'lik düşüşüne hazırlanıyor. ABD 10 yıllıklarının faizi Cuma günü 2 baz puan artışla yüzde 1.58 olurken, haftalık bazda 8 bp yükseldi.