Advertisement
HABERLER ABONE OL

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Tahsin Öztiryaki Türkiye'nin yeşil mutabakata hazırlıklı olmaması durumunda ürünlerini dünyaya satmada sıkıntı yaşayacağını söyledi.

Bloomberg HT’ye konuk olan Öztiryaki, 2050 yılına kadar Türkiye'nin yeşil mutabakata hazırlanması gerektiğini vurguladı.

Birkaç firmanın bu konu hakkında hazırlıklı olduğunu ve çalışmalar yaptığını belirten Öztiryaki, "Tam anlamı ile hazırız diyemiyorum. Önce öğrenmeliyiz, sonra firmalarımıza öğretmeliyiz" dedi.

İDDMİB Başkanı Öztiryaki’nin açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

“2050’ye kadar yapılacak yeşil mutabakata kendimiz hazırlayamazsak, bu ihracatımızın gerilemesine sebep olur. Bu konu hakkında çalışma yapan firmalar var. Birlik olarak bizler de komite kuruyoruz. Malları dünyaya satabilmemiz için bir takım standart belgelere ihtiyaç var ve bütün firmalarda olmasını istiyorlar. Ciddi bir mesele. Hükümetten de bu konuda destek bekliyoruz. Hazırlıklıyız diyemiyorum tam anlamıyla. Fakat hazırlıklı olan firmalarımız var. Kısacası şu anda yakaladığımız avantajlı durumu bozmayacak şekilde bu işi takip etmemiz gerekiyor. ”