Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Yarı iletken üreticisi Analog Devices Inc., rakibi Maxim Integrated Products Inc.'i almak için görüşmeler yapıyor. Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre 17 milyar dolarlık anlaşmanın gerçekleşmesi halinde yılın en büyük satın almalarından biri olacak.

Söz konusu anlaşma ile Maxim'in değerini mevcut piyasa değeri olan 17 milyar doların üzerine taşıyabileceğini belirten kaynaklar, Pazartesi günü bir anlaşmaya varılabileceğini, ancak bununla birlikte kesinlik taşımadığının ve görüşmelerin sonuçsuz kalabileceğinin altını çizdi.

Otomobillerden çamaşır makinelerine kadar giderek daha fazla günlük eşyanın yongalarla birleşerek internete bağlandığı bir dünyada, yarı iletken sektöründeki hareketlilik sürüyor. Yonga üreticileri ölçek artırıp ürün portföylerini genişletmek istiyorlar.

Maxim'in yarı iletkenlerinin endüstri, otomobil sektörü ve sağlık hizmetleri alanlarında kullanımı mevcut. 1983 yılında kurulan şirketin merkezi San Jose, California'da bulunuyor. Norwood, Massachusetts merkezli Analog'un piyasa değeri 46 milyar doların üzerinde. İki şirket yıllardır aralıklı olarak görüşmelerini sürdürüyor.

Marketwatch.com