Advertisement
HABERLER ABONE OL

YSK Maltepe İlçe Seçim Kurulu'ndan, MHP'nin sandık kurulu başkan ve üyeleriyle ilgili olağanüstü itirazındaki iddiaları araştırmasını istedi. Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın aktardığı bilgilere göre MHP’nin kısıtlı seçmen iddiası ise daha önce AK Parti’nin talebi üzerine araştırılmasına karar verildiği için yeni araştırmaya gerek görülmedi.

YSK'nın aldığı ara kararda Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurullarının ayrı ayrı gönderilmesinin istenmesine ve bu listelerin dışında görevlendime yapılmış ise hangi sebeple ve hangi kurumdan görevlendirme yapıldığının sorulmasına, bunlardan mazeret bildiren veya seçim günü göreve gelmeyen var ise bunların da listesinin Maltepe 1. ve 2. İlçe Seçim Kurullarından ayrı ayrı gönderilmesini talep etti.

YENİDEN BİLGİ İSTENMESİNE GEREK GÖRÜLMEDİ

YSK ara kararında ayrıca kısıtlı MHP'nin kısıtlı seçmen itirazı konusunda, AK Parti'nin başvurusunda araştırılacağı gerekçesiyye. yeniden bilgi istenmesine gerek görmedi.


ARA KARARLARIN SONUCU BEKLENECEK

Öte yandan YSK AK Parti'nin Büyükçekmece itirazına lişkin olarak dün alınan ara kararların sonucunun beklenmesine kararlaştırıldı.