Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Çin dışında işlem gören yuan, ABD – Çin ticaret görüşmelerinin hafta sonunda da sonuç vermemesinin ardından ilk işlem gününde dolar karşısında bu yıl ilk kez 6.9 seviyesine geriledi.

Geçtiğimiz hafta yüzde 1.6 değer kaybeden Çin parası, kayıplarını altıncı güne taşıdı. Yuanın düşüşü Çin hisse senetlerinin kayıplarında da etkili oldu. Şanghay Bileşik Endeksi Pazartesi günü yüzde 1.2 ekside kapandı.

Keywise Capital Management Beijing Ltd. portföy yöneticisi Raymond Chen, “Ticaret görüşmeleri çıkmaza girdi ve yakında daha iyiye gitmesi pek olası değil. Şimdi tüm gözler Çin politikalarına ve büyümeyi sürdürmek için iç tüketimi nasıl teşvik edecekleri konusuna döndü.” dedi.

China International Capital Corp.'a göre ABD'nin Çin mallarına uyguladığı vergi ana karada işlem gören finans dışı şirketlerin karlarının 4.2 yüzde puanı aşağı çekebilir.

Dolar/offshore yuan TSİ 10:35'te yüzde 0.83 artıda 6.9013'ten işlem gördü. Societe Generale'er göre dolar/onshore yuan paritesinin 7 seviyesini aşma ihtimali arttı.