Advertisement
HABERLER ABONE OL

Yunanistan'ın Fourlis Group, Türkiye'deki Intersport işletmesini satma anlaşması imzalandı.

Fourlis anlaşma kapsamında, 12 tane Intersport ve The Athlete's Foot mağazasının işletme hakkına sahip Intersport Atletik Mağazacılık'ın tüm hisselerini Eren Perakende ve Tekstil Anonim Şirketi'ne satacak.

Fourlis'in dün akşam yaptığı açıklamaya göre anlaşmada Intersport'un değeri borçlar dahil 3 milyon euro olarak belirlendi. Ancak şirketin ne tutara satıldığı ifade edilmedi.

Satış işlemiyle birlikte Fourlis Group, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan ve Kıbrıs’ta bulunan 100’ün üzerindeki Intersport mağazası üzerinden ve Dünya genelinde de e-ticaret ile hizmet vererek spor ürünleri perakende faaliyetlerine odaklanacak.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan ÜNLÜ & Co Kurumsal Finansman Yönetici Direktörü İbrahim Romano, “Fourlis Group’un satıcı taraf danışmanlığını üstlendiğimiz bu işlemin başarıyla gerçekleştirilmiş olmasından dolayı gururluyuz. Global zorlukların finans piyasaları üstündeki olumsuz etkisine rağmen, geçtiğimiz yılı birçok M&A ve halka arz işlemini başarıyla tamamladık ve bu yıla da hızlı bir başlangıç yaptık. Bu önemli işlemde olduğu gibi önümüzdeki dönemde de Türkiye M&A ve halka arz pazarında önemli işlemlere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.