Bloomberght
Bloomberg HT Haberler Yürekli YKB/Şengör: İstanbul’un dünyada ilk 3 marka şehirden biri olma potansiyeli var

Yürekli YKB/Şengör: İstanbul'un dünyada ilk 3 marka şehirden biri olma potansiyeli var

Yürekli Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör Blommberg HT'ye İstanbul'u marka şehir yapma yolunda yaptıkları projeleri anlattı

Giriş: 05 Aralık 2019, Perşembe 17:43
Güncelleme: 06 Aralık 2019, Cuma 10:40

Yürekli Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör Bloomberg HT'de Üst Düzey programında Arzu Maliki'nin konuğu oldu.

Şengör İstanbul'u marka şehir yapma yolunda, belediyelerle gerçekleştirdiği çevre duyarlılığı projelerini ve hedeflerini anlattı.

Şengör'ün konuşmasında öne çıkan detaylar şöyle;

- Öncelikle "Markalaşma" deyince ne anlıyoruz anlatabilir misiniz?

"Marka" kavramının cevabı aslında hiç değişmedi; Marka bir vaad demektir ve bu vaadin arkasında hangi koşulda olursa olsun durabilmek demektir. Bu yolculuğu yaparken de verdiğiniz sözün hakkını yerine getirmektir. Markanızı gerçekten sahip olduğunuz değerler üzerine inşaa ettiyseniz yıkılmaz oluyorsunuz.

Türkiye ve İstanbul,markalaşmada ve rekabetçilikte 20 yılda ne kadar yol katetti? İstenilen noktaya geldi mi?

Aslında yaşadığımız İstanbul en büyük marka değeri...Hepimizin en değerli markası İstanbul, Biz "Marka Konferans"ında günlük hayattaki yenilikleri gündeme taşımak istiyoruz. Bu sene kültür-sanat en önemli konularımızdan biri, moda dünyasından önemli isimler var, müzik dünyasından da isimler olacak.

Bunun yanında biz 3 tane de önemli proje hayata geçiriyoruz; "İstanbul" markasının güçlenmesini, uzun vadede kalıcılığını sağlayacağına inandığımız..bunlardan bir tanesi kültür-sanat burada İKSV ile işbirliği yaptık 17 Aralık'ta onlarla beraber bir çalıştay gerçekleştireceğiz, İstanbul'un tüm sanat kurumları, müzelerin temsilcileri, sanatçılar biraraya gelecek ve 3 kritik soru üzerinde çalışmalar yapacağız. Hedef İstanbul'u marka değerleriyle yükseltmek. İstanbul'un dünyada ilk 3 marka şehri olma potansiyeli var ve bunu başarmakta mümkün.

Çevre duyarlılığına değinen projemizin adıda "Plastik Avcıları İstanbul"; bir pilot bölge belirledik, iki Belediye var burada, Üsküdar ve Beşiktaş Belediyeleri..İki Belediye çevre hedefi etrafında buluştu. Çok anlamlı bir proje başlatıyoruz, 2020 yılındaki "Marka Konferansı"nda ilk sonuçları paylaşacağız. Hedef bireysel ve kurumsal olarak tek kullanımlık plastik atığı azaltmak, açığa çıkan plastik atığı da geri dönüşüme kazandırmak. Böyle bir model oluşturuyoruz ve bu modelin bütün Türkiye içine de yayılabilecek bir model olmasını hayal ediyoruz.

Teknoloji projemizde de TÜSİAD'ın desteğini alıyoruz. İstanbul'un ruhuna uygun teknolojik dönüşüm nasıl olmalı buna odaklanıyoruz.

İstanbul algısı nasıl şu anda hem yurtiçinde hem de yurtdışında?

İstanbulluların İstanbul ile ilgili sorunları var; İstanbul'un değerini takdir etme konusunda bir yoksunluk içinde yaşıyoruz bunu aşmak gerekiyor. Biz de İstanbul'u değerleriyle yeniden insanlara sevdirmeye çalışıyoruz.

Değerli müzisyenlerimizden Yalın da bizim için bir İstanbul şarkısı yaptı.