Bloomberg HT Haberler Yurtiçi piyasalar "Dolar Endeksi" ile satıcılı seyretti
PİYASALAR

Yurtiçi piyasalar "Dolar Endeksi" ile satıcılı seyretti

  • Yurtiçi piyasalarda yarın açıklanacak olan enflasyon rakamları ve AMB para politikası toplantısı beklenirken, Dolar Endeksi'ndeki hızlı yükseliş ile satış baskısı arttı (18:18'de güncellendi)

Giriş: 02 Eylül 2014, Salı 10:24
Güncelleme: 03 Eylül 2014, Çarşamba 07:25

(18:18'de güncellendi)

Yurtiçi piyasalarda yarın açıklanacak olan enflasyon rakamları ve Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) para politikası toplantısı beklenirken, Dolar Endeksi'ndeki hızlı yükseliş ile satış baskısı arttı.

Dün güne yükselişle başlayan Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, ABD piyasalarının resmi tatil nedeniyle kapalı olmasının etkisiyle oldukça düşük işlem hacmiyle de olsa yükseliş eğilimini gün boyu sürdürdü.

Endeks, gün içinde en düşük 80,178.80 puanı gördükten sonra yükselişe geçerek en yüksek 81,000.61 puanı görse de 81,000 direncinin üzerinde tutunamadı ve günü önceki kapanışa göre 511.78 puanlık yükselişle 80,824.72 puandan kapattı.

Dün açıklanan verilere göre Türkiye'de imalat sanayi PMI beş ayın en yükseğine ulaşarak, Türkiye mal üretim sektörü ticaret ortamının genel anlamda iyileştiğine işaret etti. HSBC Holdings Plc/Markit Economics'in açıkladığı Türkiye imalat sanayi PMI, Ağustos'ta 50.3 ile Nisan ayından bu yana en yükseğe ulaştı. Endeks Temmuz ayında 48.5 seviyesindeydi.