Bloomberg HT Haberler Yurtiçi piyasalarda alıcılı seyir sürdü
PİYASALAR

Yurtiçi piyasalarda alıcılı seyir sürdü

  • Yurtiçi piyasalar, dün yaşanan satışların ardından bugün alıcılı bir seyir izlerken, BIST 100 endeksi günü 84 binin üzerinde tamamladı (18:46'da güncellendi)

Giriş: 26 Kasım 2014, Çarşamba 13:59
Güncelleme: 27 Kasım 2014, Perşembe 06:55

(18:46'da güncellendi)

Yurtiçi piyasalar, dün yaşanan satışların ardından bugün alıcılı bir seyir izledi. Piyasalarda bugün yurt dışındaki yoğun veri takvimi takip edildi.

ABD'de işletme siparişleri Ekim'de beklenmedik şekilde geriledi. Thomson Reuters/Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi ise Kasım ayında 88.8 oldu. Endeks bir önceki ay 86.9 seviyesindeydi. ABD'de askıda konut satışları, sıkılaşan krediler ve zayıf bireysel gelir artışları ile Ekim ayında beklenmedik şekilde geriledi.

ABD ekonomisinin yıllıklandırılmış gayrısafi yurtiçi hasılası üçüncü çeyrekte yüzde 3.9 artarken, bir önceki ayda yapılan hesaplama yüzde 3.5 düzeyindeydi. Bloomberg anketine katılan 81 ekonomistin tahmin medyanı yüzde 3.3'lük büyüme yönündeydi. ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 4.6 büyürken, böylece 2003 yılından bu yana en büyük altı aylık büyüme kaydedilmiş oldu.

OECD dün, Türkiye için 2014 yılı büyüme tahminini yüzde 2.8'den yüzde 3'e yükseltti. Türkiye'nin 2014 yılında ivme kaybettiğini ve yurtiçi talebin daraldığını da bildiren OECD, 2015 yılı için büyüme tahminini ise yüzde 4'ten yüzde 3.2'ye düşürdü.