Bloomberght
Bloomberg HT Enerji Yusufeli Barajı açılıyor
ENERJİ

Yusufeli Barajı açılıyor

  • Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak Yusufeli Barajı açılıyor. Türkiye'nin en büyük dünyanın da 5'inci büyük barajı olan Yusufeli su tutup elektrik üretimine başlaması Mayıs ayında gerçekleşecek.

Giriş: 22 Kasım 2022, Salı 14:43
Güncelleme: 22 Kasım 2022, Salı 15:13

Artvin'de Çoruh Nehri üzerine inşa edilen, Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise 5’inci en yüksek barajı Yusufeli Barajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı.

Yusufeli Barajı'nda üretilecek yıllık 1 milyar 900 milyon kilovatsaat enerjinin Türkiye ekonomisine yıllık 5 milyar liralık katma değer temin edeceğini söyleyen Erdoğan, "Yusufeli Barajı'nın enerji üretim kapasitesi 2,5 milyon konutun veya 750 bin Togg otomobilinin enerji ihtiyacını karşılayacak düzeydedir" ifadelerini kullandı.