Advertisement
HABERLER ABONE OL

2020’lerin traderlarını ellerinde akıllı telefonlar ve cebinde biraz para ile ile hayal edenlerin tahminleri doğru çıkmış gözüküyor. Bir çalışmaya göre, pandemi süresince 34 yaş altındaki kitle finans piyasaları işlemlerini nüfusun diğer kesimlerine göre daha fazla artırdı.

E*Trade Financial Corp’un Temmuz başında yaptığı çeyreklik bazdaki ankete göre, Z jenerasyonu ve Milenyal yatırımcıların yarısı koronavirüs salgını başladığından beri daha fazla işlem yaptıklarını söyledi.

Aynı zamanda genç yatırımcıların %46’sı daha fazla türev işlemi gerçekleştirdiklerini söyleyerek ortalamayı ikiye katlamış oldu.

E*Trade işlem ve yatırım yönetici direktörü Chris Larkin, “Piyasaya erişmek hiçbir zaman bundan daha kolay olmamıştı” dedi. Çalışma örneklem olarak online hesabında en az 10 bin dolar olan 873 bireysel yatırımcı arasında gerçekleştirildi.

Perakende yatırımcıların piyasalardaki gücü, hisse senedi takas piyasasında işlem ücretlerinin sıfıra inmesiyle ve pandemi zamanında çok fazla yapacak işin olmamasından dolayı, bu yıl göz ardı edilemeyecek derecede arttı.

Bloomberg Intelligence’ın bir analizine göre, bireysel yatırımcılar hisse senedi piyasasındaki işlemlerin %20’sini gerçekleştiriyor ve bu onları piyasadaki en büyük ikinci grup haline getiriyor.

E*Trade’in anketine göre ise Z jenerasyonunun %51'i pandeminin başından bu yana risk toleranslarının arttığını belirtiyor. Nüfusun kalan kısmında ise bu oran %28.