Advertisement
HABERLER ABONE OL

Markalarlar alışveriş merkezleri arasında kiraların Dövizle ödenmesi tartışması devam ediyor. Bu kavgayı başlatmanın her iki taraf için de çok yanlış olacağını belirten Silk&Cashmere'in Kurucusu Ayşen Zamanpur, "Döviz lafının hemen yarın unutulması lazım" dedi.

Bloomberg HT'ye konuşan Zamanpur, "Gerçekten hepimizin artık nefes alacağı bir dönemde bu kavgayı başlatmak her iki taraf içinde çok yanlış olur. Çünkü AVM'ler markasız olmazlar. Elbette bir zam olacak ama makul bir şekilde. Toplanıp konuşacağız yakın zamanda ve orta bir karara varacağız. Döviz lafının hemen yarın unutulması lazım" ifadelerini kullandı.

"Fiyat vermek zor"

Markaların önlerini görmekte zorlandığını dile getiren Zamanpur, gelinen noktada en zor şeyin "fiyat vermek" olduğunu söyledi. "Her şey çok sisli. O kadar çok önümüzü göremiyoruz ki, az koysak biz zarar edeceğiz çok koysak müşteri kaçacak. Bu volatilitenin nereye kadar gideceğini bilemiyoruz. Maliyetleri yüzde 36 gibi düşünürseniz, biz şimdilik yüzde 15'ini yansıttık ama ne kadar dayanırız, çünkü kardan yiyoruz. Maliyet artışlarını fiyatlara yansıtmama sözü veremiyoruz çünkü sektör ayakta kalmak zorunda" diyen Zamanpur, Türkiye'nin Kamboçya veya Bangladeş ile yarışması yerine katma değerli ürünle öne çıkması gerektiğinin altını çizdi.