Zelenskiy'den toprak takasına red yanıtı
-
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Cumartesi günü Başkan Trump'ın Ukrayna ile Rusya arasında bir barış anlaşmasının "bazı toprakların takasını" içerebileceği yönündeki önerisini kesin bir dille reddetti.
Ukrayna Devlet Başkan Volodimir Zelenskiy Trump'ın açıklamalarından birkaç saat sonra Kiev'deki ofisinden yaptığı video konuşmasında, "Ukraynalılar topraklarını işgalcilere vermeyecekler" dedi.
Zelenskiy cumartesi günü Başkan Trump'ın Ukrayna ile Rusya arasında bir barış anlaşmasının "bazı toprakların takasını" içerebileceği yönündeki önerisini kesin bir dille reddetti. Bu plan, fiilen Moskova'ya toprak verilmesi anlamına geliyor.
Zelenskiy yapılaka görüşmeye ilişkin olarak da, "Bize karşı alınan her karar, Ukrayna olmadan alınan her karar, aynı zamanda barışa karşı alınan kararlardır," dedi Bay Zelenski. "Hiçbir şey getirmeyecekler. Bunlar ölü kararlardır; asla işe yaramayacak" diye konuştu.
Trump takas olabilir demişti
Trump, Cuma günü yaptığı açıklamada, 15 Ağustos'ta Alaska'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile olası bir barış anlaşmasını görüşmek üzere bir araya geleceğini ve gündemde muhtemelen toprak takası olacağını söyledi.
Trump, Beyaz Saray'daki bir etkinlikte, "Bir kısmını geri alacağız, bir kısmını da değiştireceğiz, "Her ikisinin de yararına olacak şekilde bazı toprak takasları yapılacak" ifadelerini kullanmıştı.