Bloomberg HT Haberler Zeybekci: Rusya'ya ihracat yapacak şirket sayısının sınırlanmasına karşıyız
HABERLER

Zeybekci: Rusya'ya ihracat yapacak şirket sayısının sınırlanmasına karşıyız

  • Ekonomi Bakanı Zeybekci, Rusya'ya meyve ve sebze ihracatı yapacak şirket sayısının sınırlanmasına kesinlikle karşı olduklarını söyledi

Giriş: 19 Mart 2018, Pazartesi 12:18
Güncelleme: 19 Mart 2018, Pazartesi 12:18

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya'nın, domates ihraç edecek firmalara getirdiği sayı kısıtlamasına ilişkin, "Şirket sayısının sınırlanmasına kesinlikle karşıyız. Gerekirse biz de aynısını yaparız, şirket seçerek ithalatımızı öyle yaparız." dedi.

Zeybekci, AA muhabirine, Rusya'ya yaş meyve ve sebze ihracatındaki son duruma ilişkin değerlendirmede bulundu.

Ürün bazlı yasağın kalkmasının ardından, bu ülkenin, yaş meyve ve sebze ihracatındaki bütün kısıtlamaları kaldırmasını beklediklerini bildiren Zeybekci, domates ihracatında uygulanan, şirket sınırlaması ve şirket sayısı gibi belirlemelere kesinlikle karşı olduklarını söyledi.

Zeybekci, bu konuyla ilgili temaslarının devam ettiğine değinerek, "Kasım 2015'teki talihsiz olaydan sonra konmuş yasakların kaldırılmasıyla ilgili anlayışla ve sabırla bekledik. Baktık gördük ki olmuyor, aynı uygulamaları biz de başlattık. Onun üzerine çözüme doğru gittik. Buradaki talebimizi de gayet net şeklide kendilerine bildiriyoruz, diyoruz ki yapmayın." ifadesini kullandı.

Şirketleri Ekonomi Bakanlığının belirlediği yönünde bir yanılgı olduğuna dikkati çeken Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü: