Bloomberg HT Haberler Ziraat tarımsal kredi faizlerini düşürdü
PİYASALAR

Ziraat tarımsal kredi faizlerini düşürdü

  • Ziraat Bankası, tarımsal kredilere uyguladığı baz faiz oranını 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren tüm vadelerde yüzde 13'ten yüzde 10'a indirme kararı aldı

Giriş: 28 Aralık 2010, Salı 12:57
Güncelleme: 28 Aralık 2010, Salı 12:57

ANKARA (A.A) - 28.12.2010 - Ziraat Bankası, tarımsal kredilere uyguladığı baz faiz oranını 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren tüm vadelerde yüzde 13'ten yüzde 10'a indirme kararı aldı.

Ziraat Bankasından yapılan yazılı açıklamaya göre, banka tarafından kullandırılan kredilere, Hazine tarafından uygulanan faiz desteği çerçevesinde 2010 yılında yüzde 0-yüzde 9,75 arasında değişen oranlarda faiz ödeyen çiftçiler, yeni yılda azami yüzde 0 ile yüzde 5 oranlarında faizlerle kredi kullanacak.

Bu düzenleme ile Hazine tarafından 2007 yılından beri yüzde 100 sübvansiyonu uygulanan tarımsal sulama kredileri ile yine 1 Ağustos 2010 tarihinden beri uygulanan hayvancılık kredileri faizsiz olarak kullandırılmaya devam edecek. Diğer tüm kredilerde ise piyasa şartlarında olumsuz bir gelişme olmaması durumunda 2011 yılında azami yüzde 5 faiz oranı ile kredi kullandırılacak.

-TARIMSAL KREDİ MİKTARI 12,9 MİLYAR LİRAYA ULAŞTI-

Ziraat Bankasından daha önce değişken faizli kredi kullanan ve borcu devam eden çiftçilerin borçlarına da açıklanan yeni faiz oranları uygulanacak.