Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

Zorlu Holding, Zorlu Enerji’de azınlık paylarının satışı ve kredi sözleşme tadili için Kuwait Investment Authority (KIA) ile görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

Açıklama Borsa İstanbul'un Zorlu Enerji'de gerçekleşen olağandışı fiyat hareketlerine istinaden talep edilen özel durum açıklamasının zamanında yollanmaması nedeniyle hisselerin geçici olarak işleme kapatıldığı duyurusu sonrasında geldi.

Zorlu Enerji’den KAP’a yapılan açıklamada Zorlu Holding ile KIA iştirakı Wren House Infrastructure arasında Zorlu’nun Hollanda iştiraki ZES N.V.’nin çoğunluk hissesinin satışı için de görüşmelerin sürdüğü bilgisi verildi.

Müzakerelere başlandığında işlem yapısı ve şartlardaki belirsizlikler gibi huşulardan dolayı meşru çıkarlarının zarar görmemesi ve yatırımcıların yanıltılmasına yol açmaması amacıyla II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği’nin 6. Maddesine uygun olarak 24.06.2022 tarih ve 2022/33 sayılı yönetim kurulu kararı ile müzakerelere başlandığı bilgisinin açıklanmasının ertelenmesi yönünde kararı alındığı ve gelişmelerin tam ve zamanında kamuya açıklanacağı belirtildi.