Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Borsaları Ağustos ayından beri en kötü haftalık düşüşü kaydetmesinin ardından Paris'teki terör saldırılarının da etkisiyle dalgalı seyir izliyor.

S&P 500 Endeksi New York'ta 09:35 itibariyle %0.1 yükselerek 2,024.03 puan oldu. Endeks Cuma günü %1.1 düşmüş ve 3 haftanın en düşük seviyesinden kapanış yapmıştı.

Standard Life Investments'ten Frances Hudson saldırıların finansal piyasalardaki etkisinin kalıcı olmayacağını ve piyasaların yeniden temel göstergeler ve şirket karlılıklarını izleyeceğini kaydederek "Cuma günkü düşüşten sonra biraz toparlanma olabilir" dedi.

S&P 500 Cuma günü Ağustos'tan beri en büyük düşüşünü kaydetmiş ve 6 hafta süren yükselişini sonlandırmıştı. Bu düşüşte Fed'in faiz artışını Aralık'ta yapacağı beklentileri etkili oldu. Beklentilerden düşük kar rakamları ise perakende şirketlerinin 4 yılın en kötü haftasını geçirmesine neden oldu. Endeks Mayıs'taki rekor seviyeden %5 uzakta seyrediyor.

Petrolün 2 ayın en sert düşüşünü kaydetmesiyle enerji şirketleri de Ağustos'tan beri en büyük gerilemeyi  gerçekleştirdi.

Trader'lar Fed'in gelecek ay faiz artırma olasılığını %64 olarak görüyor. Fed'in Ekim ayı tutanakları bu hafta yayınlanacak.