2 milyondan fazla esnaf desteğe başvurdu
-
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere yönelik destekler için 2 milyondan fazla başvuru geldiğini belirterek, "1 milyon 300 binin üzerinde gelir kaybı, 754 bin civarında da kira desteği için müracaat geldi." dedi.
Bakan Pekcan, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Türker ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.
EMD'nin faaliyetleri hakkında bilgi alan Pekcan, ekonomi muhabirlerinin, gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının tüm dünyada hem arz hem talep yönüyle bir şok yarattığını ve ikinci dünya savaşından sonra görülen küresel anlamda en büyük ekonomik krize neden olduğunu ifade eden Pekcan, salgına karşı üretilen aşının yaygın olarak kullanımıyla beraber 2021 yılında bu pandemiden kurtulmayı ümit ettiklerini dile getirdi.
Pekcan, yeni mutasyon sürecinin Avrupa’da hızla artmasının da Türkiye'yi olumsuz etkilediğine dikkati çekerek, bu süreci Türkiye'nin iyi yönettiğini, vaka sayılarını kontrol altına aldığını bildirdi.
Pekcan, en önemli konulardan birisinin de Türkiye’nin sağlık sistemi ve bu sağlık sistemindeki "sosyal devlet anlayışı" olduğuna dikkati çekerek, bu yaklaşımın Türkiye'nin bütün dünyadan pozitif ayrışmasını sağladığını vurguladı.