Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Aselsan 2. çeyrekte 703.7 milyon TL net kar açıkladı. Beklenti 697.4 milyon TL'ydi. Aynı dönemde satışlar 2.63 milyar TL oldu. Şirketin altı aylık net karı ise 1.3 milyar TL'ye yükseldi.

"OLUMSUZ ETKİ BEKLİYORUZ"

Garanti Yatırım düşen net nakit nedeniyle hisse etkisinin olumsuz olmasını beklediklerini bildirdi.

Kurum, "Açıklanan net satışlar ve FVAÖK piyasa beklentisinin sırasıyla sadece %5 ve %3 altında gerçekleşirken, 2Ç19 FVAÖK marjı da piyasa beklentisinden 0.3 puan daha yüksek %21.0 seviyesinde gerçekleşti. Aselsan'ın 2Ç19'da net nakit pozisyonu 1Ç19 sonundaki 1.5 milyar TL seviyesinden 165 milyon TL seviyesine indi.

Aselsan’ın 1Ç19 sonunda 9.5mlr ABD$ seviyesinde olan bakiye siparişleri 2Ç19 sonunda 10.2 milyar dolar seviyesine çıktı.
Aselsan 2018 yılında %40 üzeri satış büyümesi ve %19-21 FVAÖK marjını yakalarken 2019 için %40-50 satış büyümesi ve %19-21 aralığında FVAÖK marjı hedeflemekte. Tahminlerimiz şirket ile uyumludur.

Piyasa beklentisine paralel gelen operasyonel rakamlara karşın düşen net nakit nedeniyle hisse etkisinin olumsuz olmasını bekliyoruz. Nakit dönüşüm döngüsündeki olası normalleşme ve iyileşme, tavsiyemizde ve hedef fiyatımızda yukarı yönlü risk teşkil edebilir" değerlendirmesini yaptı.

İNTEGRAL MENKUL DEĞERLER

Kurum Aselsan’ın toplam proje büyüklüğünün 10.2 milyar dolar seviyesine ulaştığını, satış gelirlerindeki ve operasyonel gelirlerdeki artışların olumlu olduğunu kaydetti.

Açıklamada "Bunun yanında nakit değerlerinin son çeyrekte 1.3 milyar TL daha azalarak devam etmesi, işletme sermayesindeki azalma bilançonun olumsuz tarafını oluşturuyor. Yılbaşından bu yana nakit değerlerindeki azalma 2.1 milyar TL’yi bulmuş durumda. Alacaklardaki artış, stoklardaki büyüme bunun başlıca nedeni olarak görünüyor. Başka deyişle nakit akış tablosunda nakit çıkışının başlıca nedeni işletme sermayesindeki azalma olarak görülüyor. ASELS’ın açıkladığı bilançoyu bu açıdan temkinli karşılıyoruz.

Şirket 2019 yılında satış gelirinin %40-50 artmasını, FAVÖK marjının %19-21 seviyesinde oluşmasını bekliyor. Yaklaşık 1 milyar TL yatırım harcaması öngörüyor. Beklentilerde değişiklik yok." ifadelerine yer verildi.

AK YATIRIM

Ak Yatırım 2. çeyrekte net karın kendi tahminleri olan 754 milyon TL 'nin altında gerçekleştiğini belirtti. Kurum, sonuçların beklenti dahilinde gerçekleşmesine rağmen işletme sermayesinde devam eden bozulmayla hisse performansında iyileşme beklemediklerini bildirdi.

Açıkalamada "Satış gelirleri ve faaliyet karı piyasa beklentileri dahilinde açıklandı. Gelirler ve faaliyet karı geçen yılın aynı dönemine göre sırasıyla %37 ve%32 büyüme gösterdi. Şirketin net nakit rakamı Haziran sonunda 165 milyon TL olarak açıklandı. 1Ç19’daki 1 milyar 498 milyon TL’nin altında gelen bu rakam artan Eximbank kredileri ile ortaya çıktı. Şirketin alacaklarında ve stoklarda yaşanan artışlarla bu kredilere ihtiyaç duyuldu." ifadelerine yer verildi.

Deniz Yatırım ise net karın yıllık % 19 arttığını belirterek "Piyasa nakit akışı tarafında bir iyileşme görmedikçe hisse performansı baskı altında kalabilir" değerlendirmesini yaptı.