Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD piyasalarında işlem gören hisse senetleri, yatırımcıların çok kötü çıkmaya devam eden işsizlik maaşı başvuruları verisinden olumsuz etkilenmeyerek dikkatlerini Fed'in koronavirüsün etkilerini gidermeye yönelik yeni tedbirlerine çevirmeleri ile birlikte 1974'ten beri en güçlü haftalık kazancını gerçekleştirdi.

Gösterge Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi son dört günde üçüncü kez ralli yaptı ve bu haftanın kazancını yüzde 12'ye çıkardı. Fed, Perşembe günü koronavirüs pandemisinin ekonomiye hasarını azaltma çabaları dahilinde 2.3 trilyon dolar tutarında ek yardım sağlayacak yeni adımlar serisini açıkladı. Söz konusu adımlar, küçük ve orta ölçekli işletmeler ile eyalet ve yerel hükümetlere yardım programları içeriyor. Öte yandan, Koronavirüs salgını ABD ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerini sürdürüyor. Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre ülkede 4 Nisan'da sona eren haftada işsizlik maaşına başvuranların sayısı 6.6 milyon oldu.

Evercore ISI portföy strateji müdürü Dennis DeBusschere, "Fed haberi (küresel mali haberlerle birlikte), eğer Kovid-19 ile mücadele ve nihai aşı çözümü konusunda güven duyuluyorsa, gerçekten yukarı yönlü bir faktör," dedi ve Bu nedenle bu cepheden gelen olumlu haberler adil değer hesaplamalarının yükselmesine neden olacak ve risk getirisinin bu seviyeden iyileşmesini sağlayacak" şeklinde görüş bildirdi.

S&P 500 Endeksi Perşembe günü 38.94 puan ya da yüzde 1.45 yükselerek 2,789.82 puandan kapanırken, Dow Jones Endeksi 285.80 puan ya da yüzde 1.22 yükselişle 23,719.37 puandan ve Nasdaq Bileşik Endeksi 62.67 puan ya da yüzde 0.77 kazançla 8,153.58 puandan günü tamamladı.