Bloomberg HT Haberler ABD'de grev yapan otomotiv işçileri, Ford ile geçici anlaşmaya vardı
HABERLER

ABD'de grev yapan otomotiv işçileri, Ford ile geçici anlaşmaya vardı

  • ABD'de 3 büyük otomobil üreticisine karşı yaklaşık altı haftadır grev yapan Birleşik Otomotiv İşçileri Sendikası (UAW), Ford Motor ile 4,5 yıllık geçici anlaşmaya vardı.

Giriş: 26 Ekim 2023, Perşembe 07:00
Güncelleme: 26 Ekim 2023, Perşembe 07:00

UAW Başkanı Shawn Fain, yaptığı açıklamada, "Ayağa Kalk" olarak adlandırdıkları grevde "büyük bir zafer" kazandıklarını duyurdu.

Grevin sonuç verdiğini ve grevin 40. gününde Ford ile "tarihi" bir anlaşmaya vardıklarını söyleyen Fain, geçici anlaşmanın değerlendirileceğini dile getirdi.

Fain, geçici anlaşmanın UAW Ulusal Ford Konseyince oylanacağını, onaylanırsa anlaşmanın üyelere gönderileceğini bildirdi.

Facebook canlı yayınıyla anlaşmanın ayrıntılarının aktarılacağını anlatan Fain, yerel liderlerle geçici anlaşmayı ilerletmek için bölgesel toplantılar düzenleneceğini belirtti.

Fain, kimsenin mümkün olacağını düşünmediği kazançlar elde ettiklerini vurgulayarak, Ford'un grev başlangıcına kıyasla yüzde 50 daha fazlasını masaya koyduğuna dikkati çekti.

"Ford'a 'paraları sökül' dedik ve onlar da yaptı." diye konuşan Fain, varılan anlaşmanın üç büyük otomobil üreticisinde ve otomotiv endüstrisinde işleri düzeltmek için yeni bir yol açtığını kaydetti.

Ford işçilerine grevi bırakma çağrısı

UAW Başkan Yardımcısı Chuck Browning de sendika üyelerinin, üç büyük otomobil üreticisine karşı birleşerek "rekor karların rekor sözleşme anlamına geldiğini" hatırlattığını ifade etti.