Bloomberg HT Haberler ABD'de USAID kararı: Yardımlar yeniden başlayacak
HABERLER

ABD'de USAID kararı: Yardımlar yeniden başlayacak

  • ABD'de mahkeme, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın (USAID) tüm dış yardım programlarına yönelik fonların bir gün içinde yeniden başlatılmasına karar verdi.

Giriş: 26 Şubat 2025, Çarşamba 12:27
Güncelleme: 26 Şubat 2025, Çarşamba 12:27

Washington DC Bölge Mahkemesinde, USAID'in tüm dış yardım programlarına yönelik fonların kesilmesiyle ilgili davanın duruşması görüldü.

Bölge Mahkemesi yargıcı Amir Ali, Başkan Donald Trump yönetiminin mahkeme kararına rağmen USAID yardımlarını kesmeye devam ettiğini belirtti.

Karar uyarınca USAID'in yardımları geri açmaya dair herhangi bir işaret vermediğini vurgulayan Ali, Trump yönetimine tüm dış yardım programlarına yönelik fonların yeniden başlatması için bir gün süre tanıdığını ifade etti.

Ali, davada hükümeti temsil eden avukat Indraneel Sur'a "Bu konuda sizden neden net bir cevap alamadığımdan emin değilim. 13 Şubat'tan önce dondurulmuş olan sözleşme ve anlaşmalar için fon ödemelerinin açılmadığından haberdar mısınız? Bu fonların gerçekten açılması için atılan adımlardan haberdar mısınız?" diye sordu.

Avukat Sur ise mahkeme başkanına "Buna cevap verebilecek durumda değilim." yanıtını verdi.

Ali, USAID yetkililerinin fonları topluca askıya almaya devam ettiklerine işaret ederek, bu fonların "geçici olarak" da olsa bir gün içinde açılması konusunda yetkililere süre tanıdı.