Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, Wall Street’te karmaşık geçen günün ardından, yatırımcıların Trump yönetiminin ekonomik teşviğinin çok kısa zamanda gerçekleşmeyecek olmasına yönelik endişeleriyle güçlü düştü.

S&P 500 vadeli kontratları Tokyo saati ile 2:39’da yüzde 3’e varan kayıplarla erken saatlerdeki düşüşünü sürdürdü. Beyaz Saray’ın bordro vergisi kesintisi planı ve koronavirüs salgınından zarar gören endüstriler için önlem alınacağını belirtmesiyle spot S&P 500 Endeksi Salı günü yüzde 4.9 yükseldi.

Vadeli işlem traderları, koronavirüs salgınının ekonomiyi alt üst etmesi ve petrol piyasasındaki fiyat savaşı ile finansal krizden bu yana en kötü iki günlük performans ile karşılaştı.

Endeks vadeli kontratları Pazartesi günü yüzde 5 yükselmiş ve üst sınıra gelinmesi dolayısıyla işlemler durduruldu. Pazartesi günü ise kontrat yüzde 5'lik alt sınıra geriledi ve işlemler 2016'daki başkanlık seçiminden sonra ilk kez alt sınıra düşüş nedeniyle durdurulmuştu.

BNY Mellon Investment Management’dan piyasa stratejisi direktörü Liz Young, “Emniyet kemerinizi takıp dalgalanmanın geçmesini beklemeniz lazım. Bunu aşağı ya da yukarı yönde yakalamaya çalışmak doğru değil, yanılma şansınız yüksek ve buna değmez” şeklinde görüş bildirdi.