Advertisement

ABD hisse senetleri, koronavirüs aşısı geliştirme çalışmalarında ilerlemeler olduğuna yönelik haberlerin gelmesi ile birlikte bir ayı aşkın sürenin en yüksek seviyesine tırmandı.

Gösterge Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi yüzde 0.9 yükseldi ve kısa bir süreliğine bu yılın kayıplarını silerek artı bölgeyi gördü. ABD ve Çin arasında gerilimin arttığına yönelik haberler yükselişlerin sınırlı kalmasına yol açtı. Teknoloji hisselerinin ağırlıkta bulunduğu Nasdaq 100 Endeksi gün boyu kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandıktan sonra, bazı yatırımcıların yönlerini değer hisselerine çevirmeleri ile birlikte yeşil bölgede kapandı.

Harvest Volatility Management LLC işlem ve araştırma müdürü Michael Zigmont, "Virüs aşısı daha güçlü bir yukarı beklenti getiriyor," dedi ve "Değerlemeleri unut, kârları unut, ekonomik haberleri unut" şeklinde görüş bildirdi.

Moderna Inc., koronavirüs aşısı denemelerinden umut verici sonuçlar alındığını açıklamasının ardından rekor seviyeye yükseldi. AstraZeneca Plc, aşı çabalarına ilişkin iyimserliğin etkisi ile değer kazandı. Koronavirüs aşısına ilişkin gelişmeler, ABD ve Asya'da yeni vaka sayılarındaki artışlarla birlikte son dönemde yukarı yönde hareket etmekte zorlanan finans piyasalarında iyimserliğin artmasına yol açtı.

S&P 500 Endeksi Çarşamba günü 29.04 puan ya da yüzde 0.91 yükselerek 3,226.56 puandan kapanırken, Dow Jones Endeksi 227.51 puan ya da yüzde 0.85 yükselişle 26,870.10 puandan ve Nasdaq Endeksi 61.91 puan ya da yüzde 0.59 kazançla 10,550.49 puandan günü tamamladı.

Fiera Capital Corp. küresel varlık tahsisi portföy yöneticisi Candice Bangsund, "Bazı çok umut verici gelişmeler var, özellikle Kovid cephesinde," dedi ve "Bu durum piyasaların, ABD'de artan vaka sayısına rağmen yükselmeye devam etmesine ve ABD ile Çin arasında devam eden gerilimden kaynaklanan olumsuzlukları dengelemeye yardımcı oluyor" değerlendirmesinde bulundu.