Advertisement

ABD hisse senetleri, teknoloji şirketlerinin hisselerine gelen alımların bankalara gelen satışlara ağır basmasının ardından tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. ANcak endeks daha sonra bir miktar gevşedi.

Gösterge Standard & Poor's 500 Endeksi, Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) piyasalara nakit enjekte etmesinin hisselere alım getirmesinin de desteği ile Şubat ayında kapanış bazında gerçekleştirdiği rekor zirveyi aştı. Endeks geçen hafta iki kez bu seviyenin üzerine çıkmış ancak daha sonra gerilemişti. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 Endeksi, Tesla Inc. ve Nvidia Corp. 'daki sıçramanın desteği yanında, online perakende şirketi JD.com Inc.'nin güçlü finansallarının teknoloji hisselerindeki kazançları güçlendirmesi sonrası diğerlerine göre daha iyi performans gösterdi. Büyük bankalar, ünlü yatırımcı Warren Buffett’a ait Berkshire Hathaway Inc.'nin büyük bankalardaki hisselerini azaltmasının ardından geldi. Boeing Co. Dow Jones Endeksi üzerinde aşağı baskı oluşturdu.

Hisse senetlerinde görülen soluksuz ralli, S&P 500 Endeksi'nin, daha önce görülmemiş büyüklükteki teşvik paketleri ve beklenenden daha iyi çıkan ekonomik veri ve şirket kârlarının etkisi ile Mart ayındaki en düşük seviyelerinden yüzde 50 yükselmesine neden oldu. Goldman Sachs Group Inc.’den David Kostin, aşı cephesinden gelen olumlu haberler dolayısıyla ABD ekonomisinin beklenenden daha güçlü büyüyebileceğini işaret ederek S&P 500 için yıl sonu hedefini 3,000'den 3,600'e yükseltti.

S&P 500 Endeksi 13.70 puan ya da yüzde 0.4 yükselerek 3,386.50 puana kadar çıktıktan sonra 3381 seviyelerine geldi. Dow Jones Endeksi 6.54 puan ya da yüzde 0.02 düşerek 27,924.48 puana inerken, Nasdaq Endeksi 80.66 puan ya da yüzde 0.73 yükselişile 11,099.96 puana ulaştı.