Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler ABD hisseleri yönünü yukarı çevirdi

ABD hisseleri yönünü yukarı çevirdi

  • ABD hisseleri, perakende satışlarının yükselerek ekonomide güçlenme sinyalleri vermesi üzerine erken saatlerdeki kayıpları sildi ve yükselişe geçti (21:31'de güncellendi)

Giriş: 13 Ağustos 2013, Salı 18:12
Güncelleme: 14 Ağustos 2013, Çarşamba 06:51

(21:31'de güncellendi)

ABD hisseleri, perakende satışları verisinin ekonominin ılımlı bir artış gösterdiği sinyallerini vermesi ve Standard & Poor's 500 Endeksi'nin erken saatlerdeki kayıplarını silmesi ile yükseldi.

Bank of America Corp. ve Citigroup Inc., analist Dick Bove tarafından hisselerin iki katına çıkabileceğinin söylenmesi ile yüzde 1.3'ün üzerinde değer kazandılar. Hewlett-Packard Co. Citigroup'un odak listesine eklenmesiyle yüzde 2.4 yükseldi. PulteGroup Inc. inşaat firmalarının yükselen faiz oranları ile gerilemesi sonrasında yüzde 2.4 düştü. U.S. Airways Group Inc., ABD Adalet Bakanlığı'nın şirketin American Airlines ile birleşmesinin engellenmesi tavsiyesini işaret eden bir rapor sonrasında yüzde 9.2 geriledi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.3 yükselerek New York saati ile 14:01'de 1,694.97 puana ulaştı. Dow Jones endeksi ise 59.48 puan, yani yüzde 0.4 artışla 15,479.16 puan oldu. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 9.5 aşağısında seyretti.

Endeks, erken saatlerde dokuz gündür olduğu gibi sabah yaşanan düşüşlere devam ederek kaydettiği yüzde 0.4'e varan kayıpları sildi. Gösterge endeks dün itibarıyla son sekiz günde sabah saatlerindeki düşük seviyesinden akşam kapanışa kadar ortalama yüzde 0.45'lik ralli yaptı.

S&P 500, Fed'in ekonominin güçlenmesiyle bu yıl içerisinde tahvil alımlarını azaltacağı söylentileri arasında, dün yüzde 0.1 gerileyerek 2 Ağustos'taki kapanış rekorundan sonra son altı günde beşinci kez düşüş yaşamıştı. Fed yetkilileri verileri büyümenin teşvikleri azaltacak kadar güçlenip güçlenmediğine karar vermek için büyük bir dikkatle inceliyorlar.

(21:31'de güncellendi)