Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Suriye’de PYD tarafından kontrol edilen bölgelere yönelik olası yeni operasyona karşı Türkiye’yi uyardı.

Pentagon tarafından yapılan yazılı açıklamada ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in mevkidaşı Hulusi Akar’a “Suriye’de bir askeri operasyona Pentagon’un güçlü bir şekilde karşı çıktığını” ilettiği belirtildi.

Pentagon olası bir operasyonun ABD ile bölgede müttefik olarak hareket eden PYD’nin IŞİD’e karşı mücadelesine zarar vereceğini belirtti.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre ise Bakan Akar, mevkidaşına tek hedefin teröristler olduğunu, koalisyon güçlerine veya sivillere zarar verilmesinin asla söz konusu olmadığını kaydetti.

Austin-Akar görüşmesi öncesi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da PYD desteği için ABD’yi eleştirmişti. Brüksel’deki NATO toplantısı sonrası konuşan Çavuşoğlu “ABD başta olmak üzere bazı müttefiklerin Suriye’deki terör örgütlerine verdiği destek apaçık ortada. Bu tür desteklerin sonlandırılması gerektiğini söylüyoruz” ifadelerini kullanmıştı.