Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler ABD'de TÜFE yükseldi

ABD'de TÜFE yükseldi

  • ABD'de tüketici fiyatları yükseliş kaydederek Fed'in hedef olarak belirlediği enflasyon seviyesine yaklaşmaya devam etti

15 Ağustos 2013, 15:52 Güncelleme :

ABD'de yaşam pahalılığı Temmuz ayında üst üste 3. ay yükseliş göstererek Federal Reserve tarafından koyulan enflasyon hedefine yaklaşmaya devam etti.

Tüketici fiyat endeksi Haziran ayında yüzde 0.5'lik ilerlemenin ardından Temmuz ayında yüzde 0.2 ilerledi. Bu yükseliş Bloomberg anketine katılan 82 ekonomistin tahmin medyanına paralel gerçekleşti. Gıda ve akaryakıt fiyatlarını kapsamayan çekirdek endeks de yüzde 0.2 tırmandı.

Fed politika yapıcıları toparlanmaya zarar vermesi muhtemel olan uzun süreli bir dezenflasyonu engellemek adına enflasyonda yaşanan hareketleri yakından takip ettiklerini açıkladılar. Macy's Inc. 2012 yılının son dönemlerinde başlayan yavaşlamanın ardından fiyatlarını yükseltebilmek konusunda zorluk yaşayan firmalardan bir tanesi.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminleri yüzde 0.1'lik düşüş ile yüzde 0.5'lik artış arasında değişiklik gösterdi.