Bloomberg HT Haberler Aida Turizm/Bergemann: Türkiye turizminde yükselen trend Çin
HABERLER

Aida Turizm/Bergemann: Türkiye turizminde yükselen trend Çin

  • Aida Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Adviye Bergemann Türkiye'deki lüks turizminde yükselen trendin Çin olduğunu söyledi

Giriş: 31 Ekim 2019, Perşembe 17:21
Güncelleme: 31 Ekim 2019, Perşembe 17:29

Aida Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Adviye Bergemann Bloomberg HT'deki "Üst Düzey" programında Arzu Maliki'ye konuk oldu. Bergemann bu sene turizm için güzel bir sene olduğunu, yüzde 15'lik bir artış yakalandığını söyledi. Bergemann Türkiye'deki lüks turizminde Çin'in yükselen trend olduğunu söyledi.

2019 yılı bu sene, hem sizin için hem de lüks turizm için nasıl geçti?

Bergemann: 2019 yılı beklentiler doğrultusunda güzel bir seneydi; Türkiye bu sene yüzde 15'lik bir artışı yakalamış durumda..Lüks turizm denince bizim anladığımız günlük harcama kapasitesi bin dolar ve üzerinde olan kişiler; gelen turistin memleketimize bıraktığı rakamlar nelerdir ve buna paralel de Türkiye'deki mevcut yatırımlar nelerdir...Türkiye'nin turist başına elde ettiği girdi 650 dolar civarlarında. En iyi yakaladığımız sene 2003 senesiydi 850 dolarları görmüştük.

Bizim Akdeniz'de en büyük rakibimiz İspanya, İspanya'da bu rakamlar 1000, 1100 dolar civarlarında, yani neredeyse biz en yakın rakibimizin neredeyse yarı yarıya altında bir turizm gelirine sahibiz.

Daha da enteresanı; İspanya'daki 5 yıldızlı otel sayısı sadece Antalya'daki 5 yıldızlı otel sayısının yarısı kadar...Bu çok enteresan. Lüks turizm derken, ülkeye katma değeri yüksek müşteriyi getirmektir ve burada daha fazla para harcamasını sağlamaktır.