Fed/ Goolsbee: Kalıcı fiyat artışı enflasyonu körükleyebilir
-
Chicago Federal Rezerv Bankası Başkanı Austan Goolsbee, Orta Doğu'daki çatışma nedeniyle petrol fiyatlarında yaşanan artışın endişe verici olduğunu ve uzun süre devam etmesi halinde tüketicilerin enflasyon beklentilerini yükseltebileceğini söyledi.
Chicago Federal Rezerv Bankası Başkanı Austan Goolsbee, Orta Doğu’daki çatışma nedeniyle petrol fiyatlarında yaşanan artışın endişe verici olduğunu ve uzun süre devam etmesi halinde tüketicilerin enflasyon beklentilerini yükseltebileceğini söyledi.
Goolsbee, Perşembe günü CNN’e yaptığı açıklamada, “Eğer bu maliyet artışı uzun süreli olursa, ABD ekonomisi için oldukça zorlayıcı bir arz şoku olur” dedi.
Petrol fiyatlarındaki artışın, 2025 tarifelerinin etkisi tam olarak hissedilmeden önce enflasyonu yukarı ittiğini belirten Goolsbee, “Bu durum bazı karmaşıklıklara yol açabilir” ifadelerini kullandı.
Ayrıca benzin fiyatlarındaki hızlı artışların tüketicilerin enflasyon beklentilerini yükseltebileceğine dikkat çekerek, “Bu da bizi potansiyel olarak daha zor bir duruma sokabilir” dedi.