Bloomberg HT Haberler Albayrak: Serbest piyasa çerçevesinde adımlar atılacak
HABERLER

Albayrak: Artık dolar güvenilirliğini yitirmiştir

  • Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Serbest piyasa çerçevesinde adımlar atılacak" dedi

Giriş: 14 Ağustos 2018, Salı 16:31
Güncelleme: 14 Ağustos 2018, Salı 17:06

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dolar kurundaki hareketlilik ve ABD ile yaşanan sürece ilişkin açıklamalar yaptı.

Albayrak döviz kurundaki hareketliliğe ilişkin, "Serbest piyasa kurallarında kalarak gereken tüm araçları devreye sokarak adım atmaya devam edeceğiz. Firmaları daha da rahatlatacak adımlar atılacak. Bu süreç bize eksik kaldığımız yönleri gösterdi" dedi.

Albayrak'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

16 yıldır Cumhurbaşkanlığı liderliğinde ekonomide büyük bir başarı hikayesi yazmış AK Parti kadrolarının son 5 yıldır doğrudan terör örgütleriylye çok farklı siyasi ve uluslararası sınamalara maruz kalan ülkemiz iljk defa küresel ve finansal sitemin en büyük oyuncusu tarafından hedef alındı.

10 Ağustos'ta TL'ye saldırı en üst düzeyden ilan edildi. Kurumlarımız çok sağlam kararlı bir duruş ortaya koydular.

İlk günden itibaren paydaşlarla çok yakın bir çalışma ve aksiyon planı oluşturdu. Merkez Bankamız ve BDDK piyasalardaki baskıyı azaltmak için gerekli tüm tedbirleri aldı.