Advertisement
FAİZ-BONO ABONE OL

Almanya tahvil satışlarını hızlandırarak, gösterge tahvil satışıyla yaklaşık altı yıldan bu yana görülen en yüksek miktar toplandı.

Talebin azalmasına karşın 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinde 4.14 milyar euro (4.6 milyar dolar) tutarında satış yapıldı. Arz edilen tutarın iki katının biraz altında talep geldi. Bu miktar Nisan'dan bu yana görülen en düşük talebi işaret ediyor.

Fon yöneticileri ikinci dalga enfeksiyon riskleri ve ekonomik toparlanma beklentileri göz önünde bulundurulduğunda Almanya tahvillerinin yükseleceği ya da düşeceği konusunda emin değil. Bununla birlikte Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) öngörülmemiş seviyelerdeki varlık alımları piyasada menkul kıymet eksikliği oluşacağı şeklinde hissediliyor.

Mizuho International Inc. stratejisti Henry Occleston, "Almanya'nın yıllık net arzı büyük mali pakete rağmen negatif kalabilir." dedi.

Almanya tahvillerinin faizi koronavirüsten dolayı Mart ayında yaşanan kargaşa esnasında rekor seviyelere gerilemesinin ardından AMB'nin mevduat faizinin biraz üzerinde, eksi yüzde 0.40 seviyelerinde (Geçen yıl görülen ortalamaya yakın) seyrediyor.

Başbakan Angela Merkel hükümeti, ülkenin yakın tarihinde görülen en büyük teşvik programını finanse etmek için Çarşamba günü 62.5 milyar euroluk (70 milyar dolar) ek borçlanma planlarını tamamladı.