Advertisement
HABERLER ABONE OL

Avrupa'nın en büyük ekonomisinde işsiz sayısı bu ay 30 bin ile beklenenden daha az düştü. İşsizlik oranı yüzde 5,5'te kaldı.

Almanya'nın büyümesine ilişkin tahminler son haftalarda, işletmelerin süregelen parça ve ham madde darlığı sorunu ile uğraşması ile birlikte düşürüldü. Sorun Eylül ayında, Ifo enstitüsüne göre Alman imalatçıların yüzde 77'den fazlasının benzer problemlerle karşılaştığını rapor ettiği Eylül ayında daha da şiddetlendi.

Öte yandan hizmet sektörü, ivmenin biraz yavaşlamış olmasına karşın, koronavirüs kapanmalarından toparlanmaya devam ediyor. Tüketiciler artan enerji fiyatlarına ilişkin endişeleri şimdiye dek fazla dikkate almadı ve sonbahar döneminde virüs enfeksiyonlarının kontrol altında tutulabileceği konusunda iyimserliğini koruyor.

Sanayi kesiminin yüklü sipariş aldıklarını rapor etmesi ve özel harcamaların perakende ve konaklama sektörlerini desteklemesi ile birlikte, ücretsiz izne çıkarılan çalışanlar artan bir şekilde işlerine dönüyor. Ifo'ya göre, devletten ücret desteği alanların sayısı bu ay 70 binin altına geriledi. Bu rakam pandeminin zirve yaptığı Nisan 2020'de yaklaşık 6 milyon kişiye ulaşmıştı.