Advertisement
HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

Alphabet’in sağlık teknolojisi kolu Verily 1 milyar dolar yatırım topladı. Yatırım, bireylere özel veri odaklı sağlık ürünlerini genişletmek için kullanılacak.

Verily, Amazon ve Apple gibi teknoloji devlerini de kendine çeken sağlık sektöründe, yeni bir büyüme aşamasına hazırlanırken, sermaye akışı ve yönetici değişikliğiyle de gündeme geldi. Hatırlanacağı üzere Amazon, sağlık hizmeti sağlayıcısı One Medical’i 3.9 milyar dolar değerinde satın almıştı.

Verily Kurucusu Andy Conrad’ın, Verily Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapacağı bilgisi verildi. Şirketin başkan görevindeki ismi Stephen Gillett ise CEO görevine terfi edecek.

Girişim, bir kişinin özel ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş sağlık hizmeti sağlamak amacıyla araştırma, klinik ve klinik olmayan verileri ve bilgi işlem gücünü birleştirmeyi tanımlayan bir terim olan “hassas sağlık” ile ilgilenmekte. Başka bir deyişle, 2015 yılında Google X’ten doğan Verily, teknolojiyi herkes yerine bireylere tıbbi bakım sağlamak için kullanmayı hedefliyor.

Verily, fonların stratejik ortaklıklara, küresel iş geliştirme ve potansiyel satın almalara yatırım yapmak için de kullanılabileceğini söyledi. Şirket şimdiden birkaç ortaklığa imza attı ve en az bir satın alma işlemini tamamladı. 2021’de şirket, klinik deney sistemini genişletmek için araştırma yazılımı geliştirici SignalPath’i satın almış. Ayrıca şirket, Lumea, L’Oreal, Mayo Clinic ve Microsoft ile ortaklığa gitti.

Alphabet Verily, ilaç devi GSK ile kronik hastalıkların tedavisinde kimyasal ilaç yerine biyoelektronik alanında ortak çalışma yürütmek üzere Galvani Bioelectronics şirketini kurmuştu.