Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisi öncesinde yatay bir seyir izlerken piyasadaki bazı analistler tahvil faizlerindeki gerilemeyle altın fiyatlarının 1.900 dolara çıkabileceğini söylüyor. Gram altın ise Dolar/TL ’deki düşüşle beraber 490 TL’nin altına geriledi.

Fed’in istihdam piyasasının varlık alımı azaltımı kararında ana faktörlerden biri olacağını vurgulamasından sonra altın yatırımcıları 120 milyar dolarlık varlık alımı programının kaderini öğrenmek için Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisini yakından takip edecek.

SAV Markets Kurucusu Shyam Devani’ye göre, 10, 5 ve 2 yıllık ABD Hazine tahvillerinin reel faizlerinin tüm zamanların en düşüğüne gerilemesiyle altın fiyatları 1.900 dolara ulaşabilir. Orta vadede altın için yükselişe işaret eden bir görünüm olduğunu belirten Devani, delta varyantı vakalarındaki yükselişin merkez bankalarını daha uzun süre güvercin kalmaya zorlayabileceğini ve bu durumda altın fiyatlarının 2.100 doları bile görebileceğini belirtti.

Ons altın fiyatı

Ons altın Haziran ayını 2016’dan bu yana en kötü performansıyla kapattıktan sonra Temmuz ayında yüzde 2,49 civarında yükseliş kaydetti. Son bir aydır 1.790-1.830 dolar aralığında işlem gören ons altın, 3 Ağustos'ta 1.812 dolar civarında işlem görüyor.

Gram altın fiyatı

Temmuz ayının ilk yarısında 500 TL’nin üzerinde tutunan gram altın, sonrasında dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki düşüşü takip etmişti. Doların zayıflaması ve risk iştahının artmasıyla beraber dolar kuru 8,40’ın altına inerken gram altının fiyatı da 490 TL’nin altına çekildi.